dinsdag 17 mei 2011

De andere mensen

De andere mensen oordelen. Over van alles maar ook over jou. Een idee dat bij jou opkomt wordt misschien tijdens een vergadering niet uitgesproken, gehoord of begrepen (erger!). Dit komt omdat de andere mensen veelal creatief gedrag als vreemd bestempelen. ‘Doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg.’

Anders
Iemand die zich afwijkend gedraagt wordt vaak als zwak of als een bedreiging gezien. Toch is er een verandering merkbaar. Steeds vaker wordt de meerwaarde van creativiteit gezien en wees daarom niet bang om je gedachten uit te spreken. Ieder set hersenen is uniek, jouw interpretatie van het probleem is anders dan dat van jouw buurman. Immers niemand is hetzelfde en ieder heeft een ander referentiekader.

Meerwaarde
De andere mensen kunnen ook een meerwaarde zijn. Behalve dat saaie mensen soms raar kijken naar de creatieveling kun je samen ook veel bereiken. Als je samen creatief naar een probleem gaat kijken komt de meerwaarde van meer zielen tot zijn recht. De verschillende hersenen (met hun eigen verschillende referentiekaders, beelden en ideeën) bij elkaar zorgt voor een kettingreactie. Door samen te sparren kom je samen tot een hoger niveau. Je triggert elkaar en vult elkaar aan. Creativiteit met zijn tweeën is meer dan creativiteit alleen.

Samen
Het is daarom fijn om iemand in je omgeving, werk of privé, te hebben waarmee je gedachten kan delen en langs elkaar kan leggen. Vindt deze creatieve persoon en koester de relatie. Samen kunnen jullie veel bereiken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten