maandag 25 juli 2011

De tube en de inspiratie


















De tube
Een vraag die mij inspireert en niet meer los laat sinds ik hem gehoord heb is de volgende:

Vraag: Wanneer is een tube tandpasta leeg?
Antwoord: Dat ligt eraan of je een nieuwe hebt.


Dit is niet grappig, het is een levensfilosofie. Het antwoord op bijna alle vragen is namelijk afhankelijk van de randvoorwaarden of omstandigheden. Het leven is niet zwart-wit. Het is geen ‘if you are not with me, than you are against me’ zaak. De tube tandpasta is uiterst geraffineerd! Als je geen extra tube (in de buurt) hebt dan is het altijd, ja echt, altijd mogelijk om er nog een klein laatste beetje uit te persen om precies nog één keer je tanden te kunnen poetsen. Maar heb je in de kast een nieuwe tube liggen? Oh leeg, hup weg dat ding.

Knoop dit in je oren en laat je iedere keer weer inspireren als je tube tandpasta leeg lijkt te zijn.

Inspiratie
En genieten van iets leuks als de tube tandpasta betekent inspiratie vinden in de kleine dingen. Het zien van alle mooie en goede dingen om je heen. Creatief zijn is niet iets wat je alleen uit, maar ook iets wat je opneemt. Door open te staan en te genieten van alles om je heen, helpen deze dingen je weer bij het leggen van linken in een volgend creatief proces.

Een boom kan een werkelijk volmaakte volgroeide vorm hebben op een plaats waar je hem niet verwacht. Op een plein of in een weiland langs de weg. De bekerhouder in een BMW X5 opent gracieus als een CD lade om vervolgens langzaam uit te vouwen tot bekerhouder. Gewoon wow! Daar moet een werktuigbouwkundige op afgestudeerd zijn en dit vol trots hebben gepresenteerd. Bewondering hebben voor vakmanschap, eigenzinnigheid, perfectie en schoonheid helpen je de lat hoog te leggen.

Als je weet wat hoe mooi dingen kunnen zijn, leg je je niet neer bij een 5,5 of een 6. Laat je inspireren! Aim high!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten