vrijdag 2 september 2011

De magie van creatie

De magie van creatie is als de magie van een goochelaar. Het lijkt slechts op magie. Het is niet moeilijk als je weet hoe het truckje werkt. Maar het verschil tussen de goochelaar die de magie gebruikt en alleen maar weten hoe de truck werkt is enorm. Om magie te maken heb je kunde en oefening nodig.

Soms ontstaat iets vanzelf. Dan zijn alle omstandigheden ideaal en kan een idee als vanzelf opbloeien. Een idee krijgen kan je niet (zomaar) afdwingen. De omstandigheden om tot een goed idee te komen heb je wel in de hand. Gebruik de tools van de creativiteit en zorg voor de juiste omgeving om van een gewoon idee een goed idee te maken.

Hard werken
En daar zit het hard werk in. Hoe maak je van een idee, een goed, of geweldig idee? Een idee kan groeien en beter worden, je moet het doorontwikkelen tot iets moois en toepasbaars. Zodra het idee uit de hoed komt of van de brainstorm flip-over rolt ben je er niet klaar mee. Ga met het concept aan het werk en maak het beter. Praat over je idee met je sparringpartner. Slaap er een nachtje over en kijk of het nog beter kan. Aim high and settle for nothing less!~

Aan het einde van het creatieve proces heb je een product, idee of oplossing. Zo mooi en zo goed dat iemand anders denkt: Wow, Waarom heb ik dat niet bedacht! Ja het lijkt magisch, maar wij creatieve illusionisten weten hoe het werkt!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten