vrijdag 23 december 2011

U bent al creatief

Ik feliciteer u vandaag met uw eigen creativiteit. U bent immers al creatief! De kerst is bij uitstek een tijd van het uiten van uw creativiteit.

Kerst
Heeft u een de kerstboom opgetuigd? Daar is creativiteit voor nodig. Heeft u kerstkaarten uitgezocht en verstuurd? Wederom een teken van creativiteit. Het verzinnen van een leuk cadeau voor onder de kerstboom? U raad het al, creativiteit!



Magie
Creativiteit is gelukkig niet alleen een ongrijpbaar begrip als: ‘Creativiteit is de magische oplossing voor alle problemen, of beter gezegd de magische toverspreuk voor problemen.’ De oplossingen moeten namelijk ook nog uitgevoerd worden. En in het oplossen van kleine problemen, het uitvoeren van dagelijkse taken gebruikt u al creativiteit. U bent al een tovenaar, u gebruikt al de magie van de creativiteit.

Verdiepen
Fijn om te horen toch! Schiet u hier dan iets mee op? Kunt u hier iets mee? Nou ja. Nee eigenlijk. U heeft dus al creativiteit, en als het komt, dan komt het. Dit is natuurlijk vaak voldoende, maar wilt u meer? Uw creativiteit inzetten voor verbeteringen? Een verdiepingsslag maken of tot een hoger niveau komen? Dan moet u actief aan de slag met uw creativiteit.

Frisse lucht
Hoe zet u uw creativiteit actief in? Daar vertel ik hier volgend jaar meer over. Maar een tipje van kerstsluier is het volgende: Geef creativiteit de ruimte! Frisse lucht maak je niet, je zet er een raam voor open. Geef ruimte en laat de creativiteit toe. Zorg dat je in de ‘creatieve mood’ komt en dan komen de creatieve oplossingen vanzelf naar je toe.

Ik wens iedereen een fijne kerstdagen en een creatief 2012!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten