dinsdag 14 februari 2012


Als vervolg op ‘U bent al creatief’ vandaag: U bent niet creatief!

The Misfits
U bent niet creatief gaat natuurlijk niet voor iedereen op. Sommige van u zijn bijvoorbeeld reclamemaker, beeldend kunstenaar, zanger in een rockband of creativiteit guru. Maar niet iedereen is van zichzelf erg creatief. Dan is creativiteit een worsteling. U kunt misschien niets met tips als: Geef je creativiteit de ruimte, zorg voor een ontspannen sfeer. En u hebt eigenlijk nooit ideeën als u onder de douche staat. U bent niet een van 'the crazy ones, the misfits, the rebels, the troublemakers'. U bent gewoon uw zelf en goed in wat u doet. Bent u nu gedoemd? Afgeschreven in de ideeëncultuur? Ingehaald door de man in dat kekke jasje?

Creatieve brandstof
Nee, natuurlijk niet. U hebt niet van die creativiteit. Nou ja, het stroomt in ieder geval niet over. Toch kunt u van onschatbare waarde zijn bij het creatie proces. U bent expert, gedegen en positief. Wanneer je geen creatieve motor bent kun je nog altijd de creatieve brandstof of katalysator zijn.

Creatie
In uw eentje bent u niet de allerbeste in het bedenken van ideeën. Dat hoeft ook helemaal niet. Door uw deelname aan een goed samengesteld brainstormteam helpt u het creatieve proces vorm te geven. U bekijkt de nieuwe ideeën die een ander aan de tafel opwerpt met uw vakgerichte realiteitsbril. Die feedback gaat terug het proces in. En vormt het idee. Creatie is niet alleen dat ene lichtje. Creatie is creëren, het scheppen. Het is een proces waaraan iedereen kan deelnemen, ieder vanuit zijn eigen rol.

POSITIEVE mensen
Juist een goede samenstelling van een brainstormteam draagt bij aan het resultaat. Zet 5 creatieve marketing mensen bij elkaar en geef ze een uur en ze willen naar de maan! Maar zet nu eens een gemixt team bij elkaar van POSITIEVE mensen uit verschillende onderdelen van de organisatie en je krijgt een explosieve creatieve mix. De vonk van de een wordt overgenomen door de ander. U kunt uw feedback geven, gooi er maar in die 'ja-maar'. U mag dat! Want dan kan een ander daar weer overheen. Zolang u positief mee wilt denken doet het er niet toe dat u geen 'crazy one' bent. U hoeft helemaal geen iPhone te bedenken, u kunt ook mee werken aan de ontwikkeling ervan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten